Inspiratie en Innovatie
Het programma van de Meattech eiwit seminar op 7 november 2024 is bekend, heb je interesse dan kun je aanmelden via info@meattech.nl. Kosten deelname : € 150,- (ex Btw), Meattech leden gratis.
Wil je meer informatie mail dan naar philip@meattech.nl .
Seminar in teken Inspiratie en Innovatie
Het achtste Eiwitseminar van Meattech op Paleis Soestdijk op donderdag 7 november staat in het teken van inspiratie. Na veel technologie en de eiwittransitie vinden we het tijd om de schijnwerpers eens te zetten op dit onderwerp. Het seminar staat onder leiding van dagvoorzitter Martijn Schwillens, hoofdredacteur van vaktijdschrift Meat&Co.
Alweer ruim twintig jaar volgt Meattech de ontwikkelingen op eiwit- en vleesgebied op de voet. In de afgelopen twee decennia hebben we al veel voorbij zien komen op het gebied van technologie, eiwitten, consumentengedrag en de eiwittransitie tijdens de altijd goedbezochte seminars. Dit jaar gaan we het thema verleggen naar Inspiratie en Innovatie. Tijdens het seminar krijgen we inspirerende verhalen te horen. Duidelijk is alvast dat een aantal vragen beantwoord gaan worden op het seminar van Meattech: Waar worden onze gastsprekers blij van? Wie en wat is hun inspiratiebron? Wat zoekt de consument als inspiratie? Wat is hun kijk op het verleden en op de toekomst?
De aftrap wordt verzorgd door Gijs van Wulfen. Gijs is, als innovatie-auteur en LinkedIn-influencer met meer dan 300.000 volgers, wereldwijd een autoriteit op het gebied van design thinking en innovatie. Zijn innovatieverhalen zijn inspirerend, confronterend en vermakelijk. Lot Ferwerda, marketing manager Benelux bij Givaudan, zal bezoekers meenemen in inspirerende trends. De scope van zijn presentatie is: ‘Wat wil de consument voor vlees en vleesvervangers?’ Jeroen van der Post, directeur van Compaxo Group, komt vertellen over zijn visie en de door hem te bewandelen wegen naar inspiratie. Creatief en enthousiast van aard, leidt hij de vleeswaren en vega(n) divisie, waarbij hij oog heeft voor de nieuwe trends maar de traditionele waarden niet uit het oog verliest. Als laatste spreker hebben we Jan Dirk Zonnenberg bereidt gevonden om over zijn inspiratie te hebben . Al 15 jaar heeft Jan Dirk zijn cateringsbedrijft. Waar hij op een informele manier de klant inspireert en uitdaagt met met bijzondere ‘producten’ zoals door mij zelf geplukt eekhoorntjesbrood, een heilbot van 150 kg, een zwaardvis etc.
Meat & Friends
Sinds de eeuwwisseling zijn we met z’n allen op zoek naar nieuwe eiwitbronnen voor de toekomst. Alles wat eiwit bevat wordt benut voor onze voeding. De afgelopen pakweg 10 jaar hebben we met Meattech aangegeven dat we de voorkeur geven aan een inclusieve aanpak van het eiwitprobleem. Van insecten tot gekweekt vlees, we staan open voor alle alternatieven en uiteraard ook voor de plantaardige eiwitbronnen. Vooral de ‘plant-based meats’ route als oplossing, krijgt de laatste paar jaar veel aandacht en aanhang. Aan deze explosie van behoefte aan plantaardige eiwitbronnen kleven een aantal vragen:
Wat maakt een eiwitbron en eiwitproduct duurzaam?
Zijn we op de plant-based route wel duurzaam genoeg?
Zien we andere mogelijkheden over het hoofd, zoals eiwitproductie zonder landgebruik?
Hoe zit het met de duurzaamheid van eiwitten van dierlijke oorsprong?
Bezoek een seminar van Meattech die wij het jaar door organiseren in samenwerking met FoodPhysica en je bent volledig op de hoogte!