Nieuws

Het jaar 2024

Met de feestdagen voor ons willen wij als organisatie van Meattech samen met jullie even terugblikken op interessante en leerzame bijeenkomsten. Het afgelopen jaar hebben wij weer getracht een veelzijdig programma aan te bieden.  Precon, Marel Food Processing, Foodatelier Enschede, Frans Egbers ( VNV) , Azelis, Be smoke, Revey, en Nizo. Als afsluiter ons zeer geslaagde Meat&Friends seminar met het thema inspiratie op Paleis Soestdijk waarbij Gijs van Wulfen, Jan Dirk Zonnenberg, Lot Ferwerda van Givaudan en Jeroen van de Post van Compaxo inspirerende presentaties verzorgden.  Kortom, samen weer een mooie bijdrage geleverd tot kennisverrijking, inspiratie  en netwerken. Wij zijn ontzettend dankbaar voor de enthousiaste medewerking van genoemde bedrijven en gastsprekers.

Het jaar 2025 staat voor Meattech als een jaar waar wij weer interessante bijeenkomsten in Petto hebben. Technologie, nieuwe ontwikkelingen, bedrijfsbezoeken en seminars in samenwerking met andere kennisaanbieders staan weer op het programma. Het voorlopig jaarprogramma 2025 kun je binnenkort vinden op onze app en site.

Het Meattech team wil jou bedanken voor jouw bijdrage dit jaar. Wij hopen jou komend jaar weer te zien. Graag zien wij jullie bij onze eerste bijeenkomst tijdens de Food Experience Has Den Bosch. Dinsdagmiddag  (!) 4 Februari. Thema is Food en concept inspiratie waar de cursisten hun concepten in de Meattech challenge laten zien en proeven.  Wij wensen jou en je dierbaren fijne dagen, een goed en vooral gezond 2025, zowel privé als zakelijk.

Hartelijk groet,

Het Meattech Team; Gerard, Paul, en Philip

Meattech Bijeenkomst Marel Boxmeer

We kijken terug op een zeer interessante en leerzame Meattech bijeenkomst bij Marel in Boxmeer. Marel, actief in Poultry, red Meat, Feed, Fish en plant-base heeft zich Donderdag 25 April met 5 sprekers deze middag zich op een indrukwekkende wijze van hun enorm innovatieve en technologische kant laten zien. Onder de titel “Transformers in Foodprocessing”.

Marcel Berkers trapte af met een interessante inleiding over de integrale oplossingen in de Foodwereld. Vervolgens vertelde Patrick Cruysen middels praktijkvoorbeelden hoe software waarde kan creëren voor bijna alle processen. Data, data en nog eens data. Vervolgens gingen we richting het indrukwekkende Democenter. Hier gaf Luca Brioschi uitleg hoe product ideeën hier op ware schaal zijn te testen. En na een live demo van hun succesnummer Revoportioner door een altijd enthousiaste Mark Boom gaf Jeroen Vergeldt een presentatie en demo over Extended Reality. Een veelbelovend instrument in de nabije toekomst om o.a personeel te trainen en of klanten te instrueren aan de andere kant van de wereld.

Mark, Marcel, Patrick, Luca en Jeroen heel erg bedankt voor deze interessante middag. We hebben er samen met 30 aanwezige leden van genoten! Top georganiseerd!

Voeg je header hier toe

Meattech Challenge 2024

Een indrukwekkende en inspirerende afsluiting tijdens de foodexperience van de  cursus vleestechnologie/ alt Eiwitten. Vier gave concepten van cursisten. Tasty tempeh, Hybride corndog, Smmmeersels en het hybride concept The Young Ones. Het was een nek aan nek race om the Meat& friends Award. Het team Smmmeersels ontving the Award. Robbert Cornelissen, Michiel te Vaanholt en Erwin van Dam dan ook van harte gefeliciteerd!

En natuurlijk alle deelnemers ! Met het behalen van het HBO certificaat en jullie super inzet! Onder de bezielende leiding van Frank Verkroost.